Beton ve Cam Lifli Kompozit Malzemesinde Değişik Lif Oranlarının Mukavemete Etkisi - Yıldız, Servet; Keleştemur, Halidun (My University, 1999)
Bu çalışmada. %0.2. 0.4 ve 0.6 ağrılıkoranlarında cam liflerle katkılandırılmış betonmatrisli kompozit malzemenin mekanik davranışları araştırılmıştır. Çekme basma deneylerinin yanında eğme davranışınınbelirlenmesi. üç nokta ve dört nokta eğme deneyleri ile gerçekleştirilmiştir. Cam liflerle katkılandırılan betonun ,çekme ve basma mukavemetinin arttığı, eğme mukavemetinin ise azaldığı yapılan deneylerde tespit edilmiştir. Üç nokta eğme deneyleri ile elde edilen eğme mukavemeti sonuçları dört nokta eğmedekilere göre daha yüksek gözlenmiştir. Beton matrisi katkılandırılan cam lifler matris içerisinde homojen olarak yayılmış donatı akşam gibi çalışarak üç boyutlu bir mikro takviye vazifesi görmüşlerdir. Basma deneyi sırasında boşluk gibi davranan bu lifler basma dayanımını düşürmüşlerdir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: beton cam lif kompozitler; üç nokta eğilme; dört nokta eğilme