Pyocyanin production in the presence of calcium ion in Pseudomonas aeruginosa and recombinant bacteria - Özcan, D.; Kahraman, H. (Fırat University, 2015)
P. aeruginosa (NRRL B-771) and its transposon mediated vgb transferred recombinant strain, PaJC, were used in the research. The optimization of pyocyanin production was carried out in the different conditions of cultivation (temperature, carbon sources and salt concentrations) in a time-course manner. For the cultures grown at 30 °C and 1 % sucrose in the presence of 50 mM CaCl2, P. aeruginosa, 72 hours 4.53 mg/ml, PaJC is grown at 37 °C and 1 % sucrose in the presence of 250 mM CaCl2, 72 hours 3.96 mg/ml with pyocyanin producing reached the highest value. The nutrient source, especially the carbon type, had a dramatic effect on pyocyanin production. This pyocyanin producing with vgb may be an effective method.

P. aeruginosa, (NRRL B-771) ve transpozon aracılı vgb geni aktarılan rekombinat suşu PaJC, araştırmada kullanılmıştır. Piyosiyanin üretiminde optimizasyonu, zaman bağlantılı bir şekilde farklı koşullar altında (sıcaklık, karbon kaynakları ve tuz konsantrasyonu) gerçekleştirilmiştir. P. aeruginos,a 50 mM CaCl2 varlığında, 30 °C ve % 1 sükroz ortamında yetiştirilen kültürler 72 saat sonunda 4.53 mg / ml; PaJC ise, 250 mM CaCl2 varlığında 37 °C ve % 1 sükroz ortamınada yetiştirilen kültürler 72 saat sonunda 3.96 mg / ml piyosiyanin üretiminde en yüksek değerlere ulaşmıştır. Özellikle değişik karbon kaynaklarında, piyosiyanin üretiminde dramatik bir etkisi vardı. vgb ile üreten Piyosiyanin üretiminde vgb geni etkili bir yöntem olabilir.
Pseudomonas aeruginosa ve rekombinant bakterisinin kalsiyum iyonunun varlığında piyosiyanin üretimi