Özel eğitime muhtaç gençlere yönelik spor eğitimi - Külahçı, M.; Pehlivan, Z. (Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, 1996)
Genel eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen “özel eğitim” hizmetlerinin devlet tarafından ele alınması günümüzde Anayasal bir zorunluluktur. Anayasa’nın 1982 42. maddesine göre, “kimse, eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz” hükmüne paralel olarak, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 8. maddesinde de “özel eğitim ve korunmaya muhtaç çocukları yetiştirmek için özel tedbirler alınır” Resmi Gazete, 1973 biçimindeki ifadesiyle konunun önemi yasal bir temele dayandırılmıştır.