Homojen Olmayan Poisson Süreci ile Bir Makinenin Güvenilirliğinin Test Edilmesi - Bugatekın, Ayşe T. (My University, 2017)
Bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan tamir edilebilir sistemlerin bozulma süreçleri genellikle homojen olmayan Poisson süreci ile modellenir. Bu süreçte temel model, kuvvet yasası modelidir. Bu makalede, bir makinenin güvenilirliğini test etmeye yönelik bir uygulama yapılmıştır. Veriler bağımsız ve aynı dağılımlı olmadıkları zaman yani homojen olmayan Poisson sürecine uygun olduğunda kullanılan modeli belirlemek için maksimum olabilirlik yöntemiyle parametre tahmini ve bulunan bu modele göre belirli zaman aralığına göre güvenilirlik analizi yapılmıştır.
Keywords: İstatistik ve Olasılık