SABİT EĞRİLİKLİ RİEMANN MANİFOLDUNUN PSEUDO-UMBİLİK ALT MANİFOLDU - ALYAMAÇ, MİHRİBAN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi SABİT EĞRİLİKLİ RİEMANN MANİFOLDUNUN PSEUDO-UMBİLÎK ALTMANİFOLDU Mihriban ALYAMAÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 37 Bu çalışma üç bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; sabit kesit eğrilikli bir Riemann manifoldunda pseudo-umbilik alt manifoldlar incelenmiştir. Ayrıca, bazı integral formülleri türetilmiş ve bu formüller öklid uzaylarında pseudo-umbilik alt manifoldların bazı özelliklerini elde etmek için kullanılmıştır. Üçüncü bölüm çalışmamızın orijinal kısmım oluşturmaktadır. Bu bölümde; Rm de kompakt Riemann alt manifoldlan üzerinde integral formülleri elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Riemann Manifoldu, Pseudo-Umbilik Alt Manifold, îmmersiyon. m
Pseudo-umbilical submanifolds in a Riemann manifold of constant curvature
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics