Sürekli mıknatıslı senkron motorların sayısal işaret işleme tabanlı konum denetimi - Gencer, Cetin; Gedikpınar, Mehmet (My University, 2005)
Sürekli mıknatıslı senkron motorlar (SMSM) güç elektroniği ve kontrol teknolojisindeki gelişmelere bağlı olarak yüksek performanslı kontrol sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Elektronik olarak anahtarlanan bu motorlarda, salınım olmadan konum denetiminin yapılması arzu edilen bir durumdur. Bu çalışmada, yapısının basit olması nedeniyle bir oransal-türev denetleyici tasarlanarak, SMSM'nin sayısal işaret işlemci tabanlı konum denetimi gerçekleştirilmiştir. Benzetim ve deney çalışmalarından tasarlanan denetleyicinin, salınımsız hızlı bir dinamik cevaba sahip olduğu görülmüştür.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Mühendislik; Makine