Yerel bir gazetenin bir aylık eğitim haberlerinin analizi: Şafak Gazetesi örneği - Bak, Gökhan; Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2019)
Bu çalışmada Zonguldak’ta 1955 yılından beri yayınlanan Şafak Gazetesi’nin haberleri detaylı olarak açıklanmaya çalışılmıştır. 01-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Şafak gazetesinin web sitesinde yayınlanan toplam 24 adet eğitim haberinin içerik analizi yapılarak, yerel basında nasıl temsil edildiği ortaya konulmuştur. Yerel bir gazete olsa da yaygın basındaki kadar eğitim haberlerine önem verdiği değerlendirilen Şafak gazetesinin eğitim haberlerini okuyucuya ulaştırdığı görülmüştür.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Yerel basın; Yerel haber; Zonguldak basını; Eğitim haberleri