Echalium elaterium'a bağlı uvular ödem gelişmiş bir olgunun geş başvurusu - Pekdemir, M.; Yıldız, M.; Durukan, P. (My University, 2005)
Ecbalium elaterium (EE) Akdeniz bölgesinde yetişen cucurbitaceae familyasından bir bitkidir. Suyu potent bir katartik, analjezik ve anti inflamatuardır. Dilüe edilmeden kullanıldığında çok toksiktir. Sinüzit nedeniyle, dilüe edilmemiş EE suyunu burnuna uygulayan ve oluşan yaşamı tehdit edici uvular ödem nedeniyle acil servise 12 saat sonra başvuran olgudaki ciddi lokal konjesyon ve alerjik reaksiyon; oksijen, adrenalin, steroid ve antihistaminikler ile tedavi edilmiştir.
Keywords: Erkek; Sinüzit; Orta yaşlı; Tedavi sonucu; Ödem; Hava yolu tıkanıklığı; Küçük dil