Öğretmenlerin algılarına göre okul temelli sosyal destek ve stres arasındaki ilişki - Çankaya, İbrahim H.; Tan, Çetin (My University, 2010)
Bu araştırmanın amacı sınıf öğretmenlerinin algılarına göre okul temelli sosyal destek ve stres arasındaki ilişkiyi değerlendirmektir. Araştırmanın çalışma evrenini Elazığ İli merkezinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılı güz döneminde görev yapan sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi çalışma evreni içerisinde görev yapan 316 öğretmenden oluşmaktadır. Araştırmada kullanılan sosyal destek ölçeği Ong ve Ward (2005) tarafından, stres ölçeği Goldberg (2007) tarafından geliştirilmiştir. Öğretmenlerin stres düzeyi ile okul temelli sosyal destek arasında ters bir ilişkinin olduğu saptanmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Davranış Bilimleri