Model Araçların Aerodinamik Sürükleme Katsayılarının Momentum Kaybı Metodu ile Hesaplanması - Gökçegöz, Göksel; Çatlak, Aydan; Eren, Haydar (My University, 2014)
Bu çalışmada otomobil aerodinamiğinin önemli bir unsuru olan sürükleme katsayılarının deneysel olarakincelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla 3 adet otomobil seçerek bunların belirli ölçeklerdeki modelleri teminedilmiştir. Bu modeller üzerinde hava tünelinde deneyler yapılmış, iz tarama yöntemiyle art iz bölgesindekibasınç dağılımları, hızlar ve sürükleme katsayıları bulunmuştur. Bulunan sonuçlar firmalar tarafından verilendeğerlerle karşılaştırılarak, sonuçlar yorumlanmıştır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Mühendislik; Hava ve Uzay