YETİŞKİNLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ - Tuncer, Murat (Fırat University, 2006)
Çağımızdaki hızlı değişim sürecinin bir sonucu olarak yoğun bir rekabet yaşanmakta ve buna bağlı olarak yüksek nitelikli işgücü yetiştirme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Söz konusu nitelikli insan gücünü yetiştirmede mesleki ve teknik eğitim ve yetişkin eğitiminin önemli bir işlevi vardır. Bu araştırmanın genel amacı Türkiye ’de ve Dünyada yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim konusunda yapılan çalışmaları belirlemek ve Avrupa Birliği’ne uyum açısından değerlendirmektir.