AASHTO metodunda esnek üstyapı sayısına etki eden parametreler - Kuloğlu, Necati; Erkmen, Reyhan (My University, 1996)
Bu çalışmada, AASHTO metodu ile yol üstyapılarının boyutlandınlmasında kullanılan denklem ele alınmış ve bu denklemdeki parametrelerin üstyapı sayısına etkileri iki kısımda incelenmiştir. Birinci kısımda, parametrelerin üstyapı sayısı ile ilişkileri incelenmiştir. İkinci kısımda ise parametrelerde, herhangibir nedenle yapılmış olacak hataların, üstyapı sayısına ne ölçüde yansıdığı araştırılmıştır. Sonuçta, üstyapı sayısını etkileyen en önemli parametrenin, taban zemini esneklik modülünün olduğu ortaya konmuştur.
Keywords: İnşaat Mühendisliği