Endobronşiyal Aspergillozis Tarafından Gizlenen Bronşiyal Karsinoid Tümör Olgusu - In, Erdal; Akın, Mehmet Mustafa; Denk, Affan (My University, 2015)
Endobronşiyal aspergillozis, aspergillus enfeksiyonla- rının pulmoner tutulumlarının oldukça nadir görülen bir formudur ve genellikle altta yatan akciğer hastalığı olan normal immün sisteme sahip hastalarda saptanır. Endobronşiyal aspergillozis ile ilişkili bronşiyal karsi- noid tümörler nadir görülür ve şimdiye kadar litera- türde altı olguda bildirilmiştir. Endobronşiyal tümörler, aspergillus kolonizasyonu ile ilişkili olduğunda, genel- likle basit bir endobronşiyal aspergillozis ile karışabilir. Bu yazıda, aspergillus kolonizasyonu tarafından örtü- len endobronşial karsinoid tümör olgusu sunulmuştur.
Keywords: Solunum Sistemi; Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Mikrobiyoloji; Onkoloji