BAKIR OKSİKLORÜNÜN YERLİ KAYNAKLARDAN SENTEZİ - ŞERBETÇİ, ZAFER (Fırat Üniveristesi, 1994)
Bu çalışmada, tan m alanında kullanılan önemli bir fungisid olan bakır oksiklorürün yerli üretim potansiyeli araştırıldı. Bu amaçla yapılan bakır oksiklorür sentezinde bakır sülfat, kalsiyum karbonat ve sodyum klorür kullanıldı. Elde edilen bakır oksiklorür ün (fungisid) fiziksel ve kimyasal özelliklerinin reaksiyon şartlan m bağlı olarak nasıl değiştiği incelendi. İthal fungisit olan bakır oksiklorürün X-Işınları spektrumu, laboratuar şartlarında ürettiğimiz bakır oksiklorürünki ile mukayese edildi. Ayrıca, yerli üretim için optimum reaksiyon şartlan tespit edildi. Anahtar Kelimeler : Bakır Oksiklorür,Fungisid, Zirai İlaç

In this vork, the nationa] production of copper oxychloride vhich used in the ^ricultural area as an important fungicide va?. investigatej. The c«pper sulphade, calciurn carbonâte and sodium chloride at laboratory ^ale. The depedence of ctemical and physical propertles of the copper oxychloride on production condüions vas researctıed. X-fey spectrurn of the copper oxychloride vhich produced in our laboratory compared vith that of the copper oxych1oride (as a fungicide) imported. The optimum conditions of national production of the copper oxychloride vas determi ned at laboratory scale. KEY WOROS : Copper Oxychloride, Fungicide,agricultural Medicine.
Synthesis of copper oxychloride from national sources
Keywords: Kimya; Chemistry