MALATYA İLİ ARAPGİR İLÇESİ HALK İNANIŞLARI - KÖKSAL, HÜSEYİN (Fırat Üniveristesi, 2018)
"Malatya ili Arapgir ilçesi halk inanışları "adlı bu tezimiz giriş kısmı ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında Arapgir'in tarihi, coğrafi konumu, eğitim ve sosyal yapısı hakkında bilgi verilmiştir. Tezimizi giriş kısmındaki bilgiler kaynak taraması yapılarak elde edilmiştir. Birinci bölümde, Arapgir ve çevresindeki inanışlar ve bu inanışların değerlendirilmesi ortaya konulmuştur. İkinci bölümde ise, Arapgir ve çevresindeki inanışlar ve bu inanışların değerlendirilmesi incelenmiştir. Mülakat ve gözlem teknikleri ile elde edilen veriler, objektiflik esas alınarak, deskriptif metoduyla yazıya geçirilmiştir. Doğum ile ilgili inanışlar araştırılırken bayanlar, sünnet ile ilgili inanışlar araştırılırken çocuğu sünnet ettirenler, evlenme ile ilgili inanışlar araştırılırken evliler, ölümle ilgili inanışlar araştırılırken yakınını kaybedenler, tabiat ile ilgili inanışlar araştırılırken de farklı yaş guruplarındaki insanlarla mülakat yapılarak inanışlar ortaya konulmaya çalışılmıştır. Arapgir ve çevresinde görülen tüm bu inanışların Dinler Tarihi ile olan bağlantısını belirtmek için de kaynak taraması yapmak suretiyle değerlendirilmiştir. Bu tezimiz bibliyografya kısmıyla sona ermektedir.

"Theprovince of Malatya, Arapgir district people's beliefs," this is our working thesis except the input section consists of twoparts. The introduction of Arapgir's historical, geographic location, social structure, education, and information about the social structure. The information has been obtained by making the Our thesis input source scan. In the first section, the evaluation of these beliefs and faiths Arapgir. The second section is examined in this evaluation Arapgir and beliefs and faiths. All this data is collected by interview and observation data obtained with techniques based on objectivity end deskriptiflikusing post. Birth-related beliefs about child circumcised during circumcision, marriage, death-related beliefs and faiths explored weds nearly losers being researched, nature-related beliefs during inter views with people of differentages havetried to reflect these beliefs by groups. Arapgir and seen around all these faiths in specify the connection with the history of religions by making the source scan. This is our working thesis bibliography and adds it to the end with.
Arapgir, Malatya province, district folk beliefs
Keywords: Din