KUR'AN AÇlSlNDAN iDEAL iNSAN PORTRESi - Sert, Hüseyin Emin (Fırat University, 2002)
Kur'an açısından ideal insan kendi içinde durulmuş ve çevresiyle barışık durumdadır. O içindeki büyük fırtınaların farkına vararak dünya ve ahiret saadetinin, Allah'a kul olmakla mümkün olduğunun bilincindedir. Davranışlarıriı kontrol ederek, kendi huzurunu başkalannın huzurunda aramaktadır. Onun en büyük önderi ve örneği Hz. Peygamberdir. Kur' anı anlayıp hayatında ona uymayı temel gaye edinmektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları