Do Family Lose Their Political Efficacy or Not? Revisiting Intergenerational Transmission of Party Identification - Yeşilorman, Mehtap (My University, 2005)
Aile, siyasal sosyalizasyon sürecinin en etkili kurumlardan biri olarak kabul edilmektedir. Hatta, bireyin siyasal tutum ve davranışlarının temelinin önemli ölçüde aile tarafından atıldığı öne sürülmektedir. Siyasal bilim literatüründe çocuğun özellikle siyasal parti tercihlerinin belirlenmesinde ailenin belirleyici rol oynadığı belirtilmektedir. Söz konusu varsayımlardan hareketle, ailenin otorite yapısının yanı sıra, siyasal katılma düzeyi ve seçimlere katılma isteğinin çocuğun siyasal davranışları üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Aynı zamanda çocuğun siyasal tercihi üzerinde etkili ebeveynler arasında birtakım karşılaştırmalara da yer verilmiştir.
Keywords: Aile; siyasi partiler; siyaset sosyolojisi; siyasal kimlik; etkileme; tercihler; oylama