METEOROLOJİK VERİLERİN AKILLI YÖNTEMLERLE SINIFLANDIRILMASI - DURSUN, ÖMER OSMAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi METEOROLOJİK VERİLERİN AKILLI YÖNTEMLERLE SINIFLANDIRILMASI Ömer Osman DURSUN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 71 Bu tez çalışmasında, veri madenciliği konusunda yapılan araştırmalar ve yöntemler incelenmiştir. Elazığ iline ait, tek başına bir anlam ifade etmeyen sıcaklık, çiğ noktası, nem, basınç verileri yapay sinir ağı ve uyarlamak ağ tabanlı bulanık çıkarım tarzı smıflandıncılardan geçirilerek hava tahmininin yapılması sağlanmıştır. Bunun yanı sıra yapay sinir ağı ve uyarlamak ağ tabanlı bulanık çıkarım sımflandıncılannm performansları karşılaştırılmış, hangi smıflandıncınm daha iyi sonuç verdiği saptanmıştır. Anahtar Kelimeler: Veri madenciliği, Sınıflandırma, Hava tahmini, Yapay sinir ağı, Uyarlamalı ağ tabanlı bulanık çıkarım. VII
The classification of the meteorological data using the intelligent methods
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol