ETİK İKLİM ALGISININ İŞ GÖRENLERİN İŞ TATMİNİ DÜZEYLERİ VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK DÜZEYLERİ ÜZERİNE ETKİSİ: ARÇELİK A.Ş. ADANA VE ELAZIĞ BÖLGE YÖNETİCİLİKLERİNDE UYGULAMA - YÜKSEL, ÖMER FURKAN (Fırat Üniveristesi, 2016)
Günümüzde rekabet koşulları giderek artmaktadır. Bu rekabet koşullarında işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri zamana ayak uydurabilmelerine bağlıdır. İşletmeler açısından insan faktörü en önemli kaynaklardandır. İnsan kaynaklarından en verimli şekilde yararlanabilmesi için örgütte etik iklimin olması ve bu sayede çalışanların iş tatmininin sağlanması ve örgüte bağlılıklarının arttırılması gerekmektedir. İş görenlerin iş tatminin artması ve örgütsel bağlılık düzeylerinin yüksek olması onların verimliliğini ve performanslarını arttıracaktır. Anahtar Kelimeler: Etik, Etik iklimi İş tatmini, Örgütsel bağlılık

Today, competition is increasing. This competition depends on to survive and be able to keep up with the times businesses. Businesses are the most important factor in terms of human resources. That the ethical climate in the organization to make the most efficient form of human resources and provision of employee job satisfaction and thus it is necessary to increase their commitment to the organization. The high increase of employees' job satisfaction and organizational commitment and performance level will increase their productivity. Key Words: Ethic, Ethical Climate, Job Satisfaction, Organizational Commitment
The impact on job satisfaction level of employees and organizational commitment level of employees of the ethical climate perception: application in Arçeli?k A.Ş. Adana and Elazığ regional offices
Keywords: İşletme