GAZİANTEP İLİ İÇİN ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİMİNDE YAŞAM DÖNGÜSÜ DEĞERLENDİRMESİ UYGULANMASI - ALPAYDIN, ÖZNUR (Fırat Üniveristesi, 2014)
Yeni bir atık yönetim planının hazırlanmasında stratejik bir karar destek aracı olarak Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi seçilmiştir. Amaç mevcut bölgesel durumu değerlendirmek ve böylece gelecekteki atık yönetimi için yararlı stratejik göstergeleri vermek ve yaşam döngüsü düşünce yaklaşımını kullanmak olmuştur. Özellikle Gaziantep ili belediye atıklarının yönetimi konusunda tıbbi atıklar, organik atıklar, ambalaj atıkları, atık lastikler ve diğer atıklara odaklanılmıştır. İlk aşamada Gaziantep ilinde günümüz yönetiminde atıkların analizinden oluşan bir çalışma yapılmıştır. Atıkların kararakterizasyonuna bağlı olarak geri kazanılabilir atıklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Katı Atık Ana Planı ve geri kazanım hedefleri doğrultusunda geri kazanıldığı varsayılarak değerlendirilmiştir.

In this study, a new waste management plan in preparation of a strategic decision support tool has been selected as a Life Cycle Assessment. The main purpose on this study is, assessing the condition of the existing regional, thus to give strategic indicators useful for future waste management and life-cycle thinking approach has been to use. Especially municipalities are focused on medical waste, organic waste, packaging waste, scrap tires and other wastes about the waste management. At the first stage, a study was conducted of a waste management at present day analysis in Gaziantep Depending on the waste characterization, Solid Waste Master Plan is prepared by the Ministry of Environment and Planning and recycling targets are evaluated in accordance with the assumption recovered.
I?n Gaziantep life cycle assessment of integrated solid waste management implementation
Keywords: Çevre Mühendisliği