INVESTIGATION OF HIGH SCHOOL VOLLEYBALL PLAYERS' PERCEPTION OF COACH BEHAVIORS: ELAZIĞ PROVINCE EXAMPLE - ISMAEL, AYAD TARIQ (Fırat Üniveristesi, 2020)
Lise Voleybol Oyuncularının Antrenör Davranışlarını algılama düzeylerinin İncelenmesi: Elazığ İli Örneği. Bu çalışmada, lise voleybolcularının antrenör davranışlarına ilişkin algılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca sporcuların bazı demografik özelliklerine göre antrenör davranışlarını algılama düzeyinde farklılık olup olmadığı değerlendirilecektir. Araştırmanın evrenini Elazığ ilinde lise voleybol müsabakalarına katılacak 30 takım oluşturacaktır. Bu yarışmaların katılımcıları arasından rastgele 360 oyuncu seçilecektir. Toplam nüfusun (252) yaklaşık% 70'i (252 öğrenci (erkek ve kadın)) örnek popülasyon olacaktır. 47 paragraf veya 7 alt boyut içeren (CBS-S) ölçeğinin değiştirilmiş bir versiyonuna sahip olmalıdırlar. Her öğe 7 Likert tipi noktaya ayrılmıştır. Anket, araştırmadan elde edilen verilerin (SPSS) programı kullanılarak analiz edileceği 7 alt boyuttan oluşmaktadır. Verilerin yorumlanması için (T-Testi) analizi, iki grup arasındaki farkların analizi (ANOVA). Rastgele seçilen 2020 sezonu için Elazığ ilinde bulunan lise ekiplerine anketin uygulanması için ilgili birimlerden gerekli izinler alınacaktır. Çalışmada cinsiyet değişkenine göre zihinsel hazırlık ve antrenör cinsiyet değişkenine göre hedef belirleme, olumlu ve olumsuz antrenör davranışı alt boyutları dışında tüm alt boyutlarda, yaş değişkeni, gelir durumu, spor yapma yılı, aktif spor yapma süresi, lisanslı spor yapma süresi, anne ve baba eğitim durumuna göre ise tüm alt boyutlarda anlamlı farklılıklar olduğu ortaya koyulmuştur. Çalışma sonunda lisede öğrenim gören voleybol oyuncularının antrenör davranışlarını algılama düzeylerinin olumlu yönde olduğu ve bazı demografik özelliklere göre algılama düzeylerinin anlamlı farklılıklar gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.

This study aims to investigate the perception of high school volleyball players' coach behaviors. Also, it will be evaluated whether there is a difference in perception level of coach behaviors according to some demographic characteristics of athletes. The population of the study will consist of 30 teams who will participate in high school volleyball competitions in Elazig province. 360 players will be selected randomly from the participants of these competitions. Approximately 70% (252 students (male and female)) of the total population (252) will be the sample population. They must have a modified version of the (CBS-S) scale that contains 47 paragraphs or 7 sub-dimensions. Each element is categorized into 7 Likert type points. The questionnaire consists of 7 sub-dimensions the data obtained from the research will be analyzed using (SPSS) program. For the interpretation of the data, the analysis of the (T-Test), the analysis of the differences between the two groups, (ANOVA). Necessary permissions will be obtained from the relevant units for the implementation of the survey was trained in the high school teams in the city of Elazig for the randomly selected 2020 season. In the study, mental preparation according to gender variable and goal setting according to the trainer gender variable, age variable, income status, years of doing sports, active sports time, licensed sports activity, mother and father education It was revealed that there are significant differences in all sub-dimensions according to the situation. At the end of the study, it was concluded that the level of perception of coaching behaviors of volleyball players studying in high school was positive and their perception levels differed significantly according to some demographic characteristics.
Lise voleybol oyuncularının antrenör davranışlarını algılama düzeylerinin incelenmesi: Elazığ ili örneği
Keywords: Spor