M. 1679-1683 (H.1089-1092) TARİHLİ HARPUT ŞER?İYYE SİCİLİNİN TANITIMI VE FİHRİSTİ - Kısa, Yavuz (My University, 2020)
Osmanlı yargı sisteminin en önemli temsilcisi olan kadı tarafından verilen bütün kararlar ve muhtelifdönemlerdeki resmi kayıtları içeren belgelerin suretleri “Şer?iyye Sicili” denilen defterlere kaydedilirdi.Şer?iyye sicilleri, Osmanlı Devleti’nin siyasi, askeri, iktisadi, sosyal ve kültürel yapısının ortaya konulmasındabirinci elden kaynaklar arasında yer almaktadır.
Keywords: Tarih