Sayisal İmgeler için Yeni Bir Hizli Lojistik Kimlik Doğrulama Yöntemi - Tuncer, Türker (Niyazi ÖZDEMİR, 2017)
İmgelerde kimlik doğrulamak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biriside kırılgan damgalama yöntemleridir. Bu makalede lojistik harita fonksiyonunu kullanan yeni bir imge kimlik doğrulama (LİK) yöntemi önerilmiştir. Önerilen yöntem damga üretme, damga gizleme, damga çıkarma ve saldırı tespit aşamalarından oluşmaktadır. LİK yönteminde pikseller 3 gruba ayrılır. En anlamlı 2 grup damga üretmek için kullanılır. En anlamsız grup ise damga gömme işleminde kullanılmaktadır. Bu çalışmada, damga gömmek için LSB (Least Significant Bit, En anlamsız bit) ve 2LSBs kullanılmıştır. LİK yönteminin performansını test edebilmek için çalışma zamanı, görsel kalite ve saldırı tespiti yetenekleri kullanılmıştır. Saldırı tespiti yeteneğini ölçmek için, medyan filtre, JPEG sıkıştırma, ortalama filtre, döndürme atakları, gürültü ekleme, kolaj saldırıları kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar, deneysel sonuçlarda sunulmuştur. Deneysel sonuçlar, önerilen yöntemin hızlı ve başarılı bir yöntem olduğunu göstermektedir.

One of the most used methods for image authentication is fragile watermarking. In this article, a novel logistic image authentication (LIA) method is proposed that uses the logistic map function. The proposed method consists of watermark generation, watermark embedding, watermark extraction and tamper detection stages. In the LIA method, the pixels are divided into 3 groups. The most significant 2 groups are used to generate watermark. The most meaningless group is used for watermark embedding. In this study, LSB (Least Significant Bit) and 2LSBs data hiding functions are used to watermark embedding. Execution time, visual quality and tamper detection capabilities are used to test the performance of the proposed LIK method. Median filter, JPEG compression, average filter, rotation attacks, noise addition, collage attacks are used to measure tamper detection capacity. The obtained results are presented in experimental results by using LIK. Experimental results show that the proposed method is a fast and successful method.
A Novel Fast Logıitic Authentication Method for Digital Images