ESSENTIAL ENGLISH VOCABULARY: MAINTAINING ENTERTAINMENT IN EDUCATIONAL GAME WITH KINECT XBOX 360 - INUWA, MUHAMMAD MUHAMMAD (Fırat Üniveristesi, 2018)
Temel İngilizce Kelimeler: Kinect Xbox 360 İle Eğitsel Oyunda Eğlenceyi Sürdürme Teknolojinin yaygınlaşması, eğitim araçlarının sürekli değerlendirmesi ve bilginin iletim biçimi eğlenceli yapısından dolayı eğitim ortamlarına oyunları entegre etme ihtiyacını ortaya koymaktadır. Eğlenceli oyunlar çoğunlukla ticari oyunlardır ve ancak bu tarz oyunlarda eğitsel yönün eklenmesi ile birlikte eğlence boyutunun zayıflayacağı düşünülür. Dil öğrenme eğitime oyunların entegre edilmesi fikrinin olumlu karşılandığı alanlardan birisidir. Bu tez kapsamında Kinect Xbox 360 eğitsel oyunlar için gerekli olan eğlence boyutunu sağlayan bir araç olarak seçilmiştir. Birçok araştırmacı Kinect'in farklı öğrenme alanlarındaki etkinliğini dile getirmiş fakat eğlencenin devamlılığını sağlama konusundaki etkililiğine özellikle sınıf ortamlarında çok sınırlı değinilmiş ya da hiç değinilmemiştir. Böylece, bu tezin amacı; dil öğrenmede oyunların eğlenceli doğasının sürekliliğini sağlamada Kinect Xbox 360 kullanmanın etkililiğini incelemektedir. Bu amaca ulaşmak için üç hipotez belirlenmiştir. Verilerin toplanmasında başarı testi, motivasyon testi ve açık uçlu soruları içeren bir anket kullanılmıştır. Tez kapsamında, Temel İngilizce Kelimeler (Essential English Vocabulary-EEV) adı verilen uygulama geliştirildi ve Kinect Xbox 360'a entegre edildi. Sonuç olarak açık uçlu sorular ile alınan katılımcıların görüşlerine göre uygulamaya yönelik olumlu bir bakış açısına sahip oldukları, uygulama sonunda öğrencilerin başarıları ve motivasyonlarının yükseldiği dolayısıyla Kinect'in öğrencilerin eğlence durumunu geliştirme potansiyeline sahip olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Eğlence, Eğitsel Oyun, Kinect, Başarı, Motivasyon
Temel ingilizce kelimeler: kinect xbox 360 ile eğitsel oyunda eğlenceyi sürdürme
Keywords: Mühendislik Bilimleri