Eğitim kurumlarında yönetim ve liderlik - Korkmaz, Murat; Çelebi, Nurhayat; Yücel, Ali Serdar; Şahbudak, Ercan; Karta, Nurullah; Şen, Erdal (My University, 2015)
Bilgi çağı olarak adlandırılan, hızla değişen ve gelişen 21. yüzyılda yönetim bilimi giderek önemini artırmış ve daha fazla önem kazanmıştır. Yönetimin etkin ve verimli kılınması, örgüt ya da kuruluşların kaynakları en verimli biçimde kullanarak amaçlara ulaşmasında uygun vasıflara sahip yönetici ve liderlere ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Bu bağlamda dünyada ve Türkiye'de önemli sektörlerden biri olan ve ciddi yatırımlar yapılan eğitim sektörü içerisinde de eğitim yönetimi ve eğitim kurumlarının (okullar) yönetimi ile etkin yönetici ve liderlik konuları sıkça araştırılan ve tartışılan konular arasında yerini almıştır. Bu kitapta; yönetim kavramı, yönetimin fonksiyonları ve özellikleri, yönetim kuramları, yönetimin tarihsel süreç içerisinde gelişimi, yönetici ve liderlik, motivasyon ve motivasyon kuramları, eğitim yönetimi, eğitimde liderlik, okul yönetimi ve yönetim perspektifinden okul yöneticiliği konularına yer verilmiştir.
Kitap - Çok Yazarlı Kitap
Keywords: Liderlik; Eğitim; Yönetim