Kırılgan filigranların değişim bölgesi belirleme çözünürlüğünü artırmak için alt-blok yaklaşım tekniği - Ertürkler, Metin; Tatar, Yetkın (My University, 2008)
Bu makalede, sayısal imgelerin aslıyla aynılığını doğrulamak için hem saldırılara karşı güvenilir hem de imge çözünürlüğünden bağımsız olarak yüksek doğrulukta değişim bölgesi belirleme niteliğine sahip bir kırılgan filigranlama tekniği sunulmuştur. Önerilen teknikte alt bloklama yapısı olarak adlandırılan bir bölmeleme yapısı, bu yapı içerisinde oluşturulan bir bağımlılık düzeni ve bu bağımlılık düzenini kullanan bir doğrulama algoritması geliştirilmiştir. Ayrıca önerilen teknikte iki ayrı sayısal imza algoritmasının birlikte kullanılmasıyla, tekniğin güvenirliğinin ve değişim bölgesi belirleme doğruluğunun birlikte geliştirilebilmesi sağlanmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği