AHLAK FELSEFESİ AÇISINDAN MUSAHİPLİK - ARSLAN, ÇİĞDEM (Fırat Üniveristesi, 2012)
Yapılan bu çalışmanın ana temasını Alevi inancında önemli bir kurum olarak görülen musahiplik oluşturmaktadır.Araştırmamızda musahipliğin İslamiyet öncesi Araplardaki hılf kavramı ile arasındaki benzerliklere vurgu yapılarak daha sonra hangi etkenlerden dolayı bu kuruma ihtiyaç duyulduğuna ve nasıl ortaya çıktığına değinilmiştir. Bu kavram ahlaki açıdan değerlendirilip, etiğin bir takım kavramları ile ilişkilendirilerek, sosyal mekanizmayı sağlamadaki işlevi üzerinde durulmuştur.Anahtar Kelimeler: Musahiplik, Hılf, Alevi, Cem, Ahlak.
Musahiplik forEthics
Keywords: Felsefe; Din