Kültürün girişimciliğe etkileri, - Demirel, Erkan T.; Tikici, Mehmet (My University, 2004)
Bu çalışmada; girişimciliğin tanımı, kültürün tanımı ve kültürel kodların girişimcilik üzerindeki etkileri incelendi. Kavramların tanımları yapılırken genel olarak, işletme ve yönetim bilimleri ile ilgili literatür esas alındı. Genel olarak şu kanıya varıldı: Toplumun hareket tarzını oluşturan kültürün, topluma dinamizm katan girişimcilerin gelişmelerine doğrudan etki ettiği söylenebilir. Toplumun hareket tarzının; değişim, yenilik, risk vs. konularda çizdiği doğrultu, girişimciliğin rotasını ve başarı seviyesini belirleyen önemli faktörlerdendir. Aynı zamanda kültürel farklılaşma boyutları da, toplumun girişimcilik yapısının ve girişimcilerin sahip oldukları kişilik özelliklerinin oluşmasına, yerleşmesine ve de gelişmesine temel oluşturmaktadırlar.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Girişimci; Girişimcilik; Girişimci kişilik; Kültür