Retinal astrositik hamartom ve tüberoskleroz - Aydin, Mustafa; Kurt, Çıtak A. Neşe; Kabakuş, Nimet; Yıldırım, Hanefi (My University, 2006)
Astrositik tümörler sıklıkla fakomatöz hastalıkların bir parçası olarak retinada gelişir, bunlarm tek başlarına bulunmaları enderdir. Burada, tüberoskleroz ile ilişkili iki taraflı multifokal retinal astrositomu olan 11 yaşında bir hasta sunularak; astrositik hamartomlann göz içi maliniteler, retinal / optik diğer lezyonlar ve nörokutan hastalıkların ayrıcı tanısmdaki önemi vurgulanmak istendi.
Keywords: Çocuk; Tüberoskleroz; Retina neoplazmları; Hamartom