Effect of Nitrogen Source on Growth and Protein and Lipid Amounts of a Freshwater Microalga Scenedesmus acutus - Çoban, Ahmet; Şimşek, Gökçe Kendirlioğlu; Cetin, Ahmet Kadri (My University, 2021)
Bu çalışma, yeşil mikroalg Scenedesmus acutus’ un gelişim, protein ve lipit miktarı üzerinde azot kaynağının etkilerini incelemeyi amaçlamıştır. Bu amaçla Scenedesmus acutus’ un farklı azot kaynaklarına tepkileri standart besiyeri ortamındaki azot kaynakları yerine sadece KNO3, CaNO3, NaNO3, NH4NO3 ve (NH4)2SO4, ayrı ayrı ilave edilerek sıvı besi ortamlarında test edildi. Test edilen beş farklı nitrojen kaynağı arasında KNO3 ve CaNO3 en yüksek gelişimi sağladı. Protein miktarı azot kaynağı olarak KNO3 ve NH4NO3 kullanılan kültürlerde maksimum olurken lipit miktarı KNO3 ve NaNO3 kullanılan kültürlerde en yüksek miktarda tespit edildi.
Keywords: Scenedesmus acutus; Nitrogen sources; Lipid amount