Şavak tulum peynirinin mineral madde düzeyi - Arslan, Ali; Güven, Abamüslüm; Gönülalan, Zafer; Özmen, Habibe (My University, 1996)
Bu çalışma, Elazığ' da yaygın olarak tüketilen Savak tulum peynirinin mineral madde düzeyini saptamak amacıyla yapıldı. Ortalama olarak 100 g peynirde, 940.80 mg Na, 826.68 mg Ca, 98.13 mg K, 40.08 mg Mg, 4.37 gZn, 1.97 mg Fe, 0.39 mg Mn, 0.36 mg Cu, kuru maddede % 11.50 tuz ve % 45.64 oranında rutubet saptandı.
Keywords: Mineral madde içeriği; eser elementler; peynir; peynir kalitesi; Şavak peyniri; salamura peynir