1,2-BİS(P-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ CO(II), Nİ(II) VE CU(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - DEMİRBAŞ, ÜNZİLE (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi l,2-BİS(p-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ Co(II), Ni(II) VE Cu(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ ve KARAKTERİZASYONU Ünzile DEMİRBAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 36 l,2-Bis(p-aminofenoksi)etan tek basamakta hazırlandı. Bu reaksiyonda Pd/C katalizör olarak kullanıldı. l,2-Bis(p-nitrofenoksi)etan'dan l,2-bis(p-aminofenoksi)etan sentezlendi. Bu ligandın kompleksleri Co(II, CuÇU) ve Ni(ü) klorür tuzlan ile hazırlandı. Ligand ve komplekslerin yapılan İR, Elementel Analiz, Magnetik Süsseptibilite, UV-VIS, 'H-NMR Spektroskopisi ile belirlendi. Anahtar Kelimeler: Amin ve Komplekslerinin Sentezi, Amin, Geçiş Metalleri, Podand, Polieterler n
Synthesis and characterization of Co(II), Ni(II) and Cu(II) complexes of 1,2-bis(p-aminophenoxy)ethane ligand
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry