Polinomal diferansiyel quadrature (PDQ) ve sonlu farklar (SF) metod çifti ile elastik zemine oturan dikdörtgen plakların geometrik bakımdan lineer olmayan analizi - Civalek, Ömer; Ülker, Mehmet (My University, 2006)
Elastik zemine oturan dikdörtgen plakların geometrik bakımdan lineer olmayan statik ve dinamik analizi polinomal diferansiyel quadrature (PDQ)-sonlu farklar (SF) metod çifti ile yapılmıştır. Diferansiyel quadrature metodundaki ağırlık katsayıları; harmonik test fonksyonları kullanılarak hesaplanmıştır. Plak diferansiyel denklemleri konum değişkeni için diferansiyel quadrature, zaman değişkenlerinin integrasyonunda ise sonlu farklar metotlarıyla çözüm bölgesindeki düğüm noktalarında bilinmeyen fonksiyon değerleri olarak tanımlanmış bir lineer denklem takımına indirgenmiştir. Elde edilen sonuçlar literatürde mevcut değerler ile karşılaştırmalı olarak sunulmuştur. Sonuçlar mühendislik analizi kapsamında yeter hassasiyette bulunmuştur.
Keywords: İnşaat Mühendisliği