HALKALI TİYOÜRELER VE N-SUBSTİTÜE TÜREVLERİNİN SENTEZİ - ÖZEL, SEMA (Fırat Üniveristesi, 2006)
6 ve 7 üyeli halkalı tiyoüreler ve 2-metiltiyo-1H-benzimidazol yüksek verimle tek basamaktasentezlendi. Bu reaksiyonlar soğukta ve bazik ortamda gerçekleştirildi. Bu bileşiklerin N-sübstitüe türevleri morfolin, piperidin, benzoil klorür, 2-klorbenzoil klorür, benzil klorürkullanarak sentezlendi. 1,3-Bis(2-klorobenzoil)imidazolidin-2-tiyon, 1,3-Bis(4-metoksibenzoil)imidazolidin-2-tiyon,1-Asetil-2-(metiltiyo)-1H-benzimidazol, 1-(2-Klorobenzil) -2-metiltiyo-1H-benzimidazol bileşikleri yüksek verimle sentezlendi.Anahtar Kelimeler: Halkalı tiyoüreler, imidazolidin-2-tiyon, sübstitüe benzimidazoller.
Synthesis of cyclic thioureas and their N-substituted derivatives
Keywords: Kimya