KUR'AN·I KERiM'E GÖRE AHiRET INANCI - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1996)
Bilindiği gibi dinimizin iman esaslanndan birisi de ahiret gününe inanmaktır. Yaratılan her şeyin bir ömrü olduğu gibi, bu-dünyanın· da bir ömrü vardır. Yüce Rabbimiz dilediği kadar onun varlığını sürdürecektir. Bu alem_ ve üzerindeki bütün varlıklar belirli bir zaman için .Yaratılmıştır. Bir g_ün gelecek ne bu alemden ve ne de üzerindeki yaratılmışlardan bir eser kalacak, kainattaki bu mükemmel nizarn bozulacaktır. Daha sonra ahiret denilen alem başlayacaktır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları