Tedavi Gereksinimi Duyulan Antral Retansiyon Kistlerine Multidisipliner Yaklaşım- Vaka Serisi - Duran, Merve Hacer; Baybars, Sümeyye Coşgun; Türkcan, Mehmet Buğra; Öçal, Mustafa Çağdaş; Dündar, Serkan (My University, 2024)
Antral retansiyon kisti genellikle maksiller sinüs tabanınında izlenen iyi huylu bir patolojidir. Etiyolojisi tam olarak bilinmemekle beraber çoğunlukla asemptomatik olup tesadüfi farkedilir. Rezidüel alveolar kemiğin yetersiz olduğu posterior dişsizlik olgularında, kemik grefti ve dental implant tedavisi için maksiller sinüsün normal bir fizyolojide olması gereklidir. Bu çalışmada üç antral retansiyon kisti olgusunun klinik ve radyografik özellikleri sunulmuş ve multidisipliner tedavi yaklaşımı raporlanmıştır.
Keywords: Konik ışınlı bilgisayarlı tomografi; maksiller sinüs; Retansiyon kisti