BULANIK SAYI DİZİLERİ VE İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - ÇINAR, MUHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2007)
İki bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde, daha sonraki bölümde kullanılacak olan bazı tanım ve teoremler verilmiş ve istatistiksel yakınsaklığın bazı özellikleri incelenmiştir. İkinci bölümde bulanık küme, bulanık sayı ve bulanık sayı dizisi kavramları verildikten sonra bulanık sayı dizilerinin istatistiksel yakınsaklığı ve hemen hemen lacunary istatistiksel yakınsaklığı incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Bulanık küme, Bulanık sayı, Bulanık sayı dizisi, İstatistiksel yakınsaklık, Lacunary dizisi

In the first cahpter of this thesis that consists of two chapters, we give some fundamental definitions and theorems which will be used in the next chapter and examine some properties of statistical convergence. In the second chapter we give the consepts of fuzzy set, fuzzy number and the sequences of fuzzy number and investigate that statistical convergence and almost lacunary statistical convergence of the sequences of fuzzy number. Key Words: Fuzzy set, Fuzzy number, Sequence of fuzzy numbers, Statistical convergence, Lacunary sequence,
Sequences of fuzzy numbers and their statistical convergence
Keywords: Matematik