BAZI DİASETAMİDO VE DİKETO SÜLFÜRLERİN SENTEZİ - ALTUNGÖK, OĞUZHAN (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalışmada asetamit klorürler ve ?-klorketon sentezlendikten sonra,diasetamido ve diketo sülfürler etilalkol içinde Na2S ile hazırlandı. Ayrıca bu bileşiklerden bazıları gilioksal ile etkileştirilerek 2,5 di açil tiyofen bileşikleri elde edildi. Daha sonra bu bileşiklerin türevleri hazırlandı. Saflaştırma işlemleri için, destilasyon ve kristalizasyon yöntemleri kullanıldı. Sentezlenen bileşiklerin yapıları, FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri ile karakterize edildi. Anahtar Kelimeler : Diasetamido, Diketo Sülfür.

In this work, after acetamidechloro and ?-chloroketone were synthesised diacetamido and diketo sulfides were prepared by Na2S in ethanol. In addıtıon some of this componds were effected with glyoxal and 2,5 diacilthiophenes componds were achieved. And then derivatives of this componds were prepared. Destilation and crytalization tecniques were used in purification procedures. Structure of compounds Synthesized were characterized by, FT-IR, 1H-NMR, and 13C-NMR. tecniques. Keywords: Diacetamido, Diketo Sulfides.
Systhesis of some compounds diacetamido and diketo sulfides
Keywords: Kimya