KUR'AN-I KERİM'DE ?REA? FİİLİNİN GEÇTİĞİ YERLER - ÖZTEKİN, HÜLYA (Fırat Üniveristesi, 2007)
Kur'an-ı Kerim'de geçen ve 295 yerde degisik kip ve siygalarda kullanılan ?Rea? fiili; Gözle görmek, yüz yüze gelmek, tanık olmak, sahit olmak, gerçekle yüzlesmek, incelemek,, bir seyin mahiyetini kavramak, algılamak, inanmak, anlamak, idrâk etmek, kalp ile görmek, göstermek, seyretmek, bakmak, Rüyada görmek ve gösteris anlamlarına gelmektedir. Bu fiilin sadece kâmuslarda geçen kısır sözlük anlamlarıyla yetinilirse o zaman Rea fiilinin Türkçe'ye çevirilerinde anlam düsüklügü yasanabilir

This post graduate study that I prepared is about the meanings of the verbs ?REA? which are used in the KOR?AN. In the first chapter of this study we tried to investigate the meaning of the verb ?REA? in different dictionaries. In the second chapter, we tried to explain in which meanings the verb ?REA? was with the help of interpretation. In the third chapter, we dealt on the meaning of ?REA? verb which is mentioned in 79 different places in the KOR?AN.
Master thesis with their meanings the verbs ?rea?in the Kor'an.
Keywords: Din