KUR'AN SEMANTiGi AÇlSlNDAN TAKVA - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1996)
Bugün Türkçemizde kullandığımız kelimelerin birçoğu Kur'an kelimeleridir. Bu kelimeler asılları itibarıyla Arapça olmalarına rağmen, kültürümüzün ruhu mesabesinde olan İslamiyede beraber dilimize ve gönüllerimize yerleşmiş, düşünce ufuklarımızı değiştirip genişletmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları