Mağaza İmajı ile Mağaza Sadakati Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Denizli İlinde Yapılan Bir Araştırma - Yücel, Atilla; Yücel, Nurcan (My University, 2012)
Bu çalışmada, mağaza imajı ile mağaza sadakati arasındaki ilişkilerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, tüketicilerin mağazanın imajı hakkındaki düşüncelerini ve mağazaya olan sadakatlerini belirlemeye ilişkin anket tekniği ile veri toplanmıştır. Mağaza imajı; Fiziksel özellikler, Ürün özellikleri, Fiyat özellikleri, Personel özellikleri, Müşteri özellikleri olarak gruplandırılmış ve Mağaza sadakati ile arasındaki ilişkilerin analiz edilmesi için ortalamaları alınmıştır. Elde edilen veriler SPSS 16.0 analiz programı ile değerlendirilmiş ve Çoklu Regresyon yöntemi kullanılmıştır. Mağaza sadakati ile Mağaza imajı faktörleri olan Fiziksel Özellikler ve Personel Özellikleri arasında istatistiki olarak anlamlı pozitif ilişkiler saptanmıştır.
Keywords: İşletme; Kamu Yönetimi; İşletme Finans