Akut hipertansif akciğer ödemi ile kliniğe başvuran bilateral renal arter darlığı olgusu - Yavuzkır, Mustafa; Dağlı, Necati; Karaca, Ilgın; Balin, Mehmet; İlkay, Erdoğan; Arslan, İ. Nadi (My University, 2006)
Renovasküler hipertansiyon tedavisinde renal arter darlığına stent uygulaması güvenilir ve etkin bir tedavidir. Hipertansif akut akciğer ödemi ile başvuran ve bilateral renal arter darlığına başarılı bir şekilde stent takılan olgu sunuldu.
Keywords: Erkek; Yaşlı; 80 ve üzeri; Stentler; Anjiyografi; Renal arter tıkanması; Anjiyoplasti; Hipertansiyon; renovasküler