Arka sklerit orbita miyoziti ve anterior üveitli bir çocuk olgu - Yılmaz, Turgut; Alınak, Azat; Kaya, Murat; Arslan, Sermal (My University, 2007)
Oniki yaşındaki erkek hasta sağ gözde 10 gün önce başlayan ağrı ve görme azalması şikayeti ile başvurdu. Görme keskinliği sağ gözde 0,2 sol gözde ise tam idi. Sağ göz ön kamarada 3+ hücre, fundus muayenesinde ise optik disk ödemi izlendi. B-mod ultrasonografi ve manyetik rezonans görüntülemede arka sklera kalınlaşması ve kaslarda genişleme saptandı. Orbita miyoziti ile birlikte arka sklerit tanısı kondu. Sistemik steroid başlandı ve hastanın kliniğinde düzelme görüldü. Nadir görülse de çocuk olgularda sklerit ve üveitin pediatrik orbita enflamasyonu ile ayırıcı tanısı dikkatli yapılmalıdır.
Keywords: Çocuk; Tanı; ayırıcı; Manyetik rezonans görüntüleme; Erkek; Orbita hastalıkları; Görme keskinliği; Üveit; ön; Sklerit; Orbita miyoziti