FUZZY SAYI DİZİLERİNİN M. FARKLARI VE İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - ALTIN, YAVUZ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Doktora Tezi FUZZY SAYI DİZİLERİNİN m. FARKLARI VE İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK Yavuz ALTIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2005, Sayfa: 53+VIII Üç bölüm olarak hazırlanan bu çalışmanın birinci bölümünde daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan bazı temel tanım ve teoremler verildi. İkinci bölümde; fuzzy küme kavramı, fuzzy sayı dizileri ve fuzzy sayı dizilerinin istatis tiksel yakınsaklığı incelendi. Üçüncü bölümde; fark oparatörü ve lacunary dizisi kullanarak fuzzy sayı dizilerinin kuvvetli lacunary yakınsaklığı ve lacunary istatistiksel yakınsaklığı kavramları tanımlandı, bu kavramlar arasında bir kaç bağıntı verildi. Lacunary Am- istatistiksel yakınsaklık ve lacunary kuvvetli AT- yakınsaklığın Am- sınırlı fuzzy sayı dizileri için denk olduğu gösterildi. Ayrıca m((j),p,Am,F) fuzzy dizi uzaylarının bazı topolojik özellikleri incelendi. Anahtar Kelimeler: Fuzzy sayısı, fuzzy sayı dizisi, fark dizisi, istatistiksel yakınsaklık, lacunary dizisi. II
Difference sequences of order m of fuzzy numbers and statistical convergence
Keywords: Matematik