Fluoksetin kullanımına bağlı saç dökülmesi: Bir olgu sunumu - Hair, Osman Mermi; Atmaca, Murad; Kılıc, Faruk; Gürok, M. Gürkan; Kuloğlu, Murat (My University, 2014)
Saç dökülmesi psikotrop ilaç kullanımı sonrası sıklıkla görülen ve sorumlu ilacın kesilmesiyle geri dönüşümlü olan bir yan etkidir. Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörü (SSGİ) kullanımına bağlı olarak deride kızarıklık, ürtiker, döküntü gibi yan etkiler gözlenebilmektedir. Ayrıca bu dermatolojik yan etkilerin yanında alopesiye kadar gidebilen saç dökülmesi olguları da az sayıda bildirilmiştir. Yazımızda fluoksetin tedavisine başladıktan sonra ortaya çıkan ve sadece tedavinin sonlandırılmasıyla düzelen, yaygın saç dökülmesi olan bir olguyu sunmayı amaçladık
Keywords: Dermatoloji; Psikiyatri