NÂFİ DİVÂNI, İNCELEME, TRANSKRİPSİYONLU METİN - ÖZEN, VAHİT (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışma 19. yüzyıl şairlerinden Nâfi'nin hayatı, sanatı, divanının transkripsiyonlu metni ve tahlilinden meydana gelmiştir. Nâfi, diğer şairler gibi kendi üslubu ve alemi algılayış farkıyla, edebiyatımızı renklendirmiştir.Nâfi Divânı üzerine yaptığımız bu çalışma şairin kullandığı kelimeler, üslubu ve edebi sanatları kullanışı doğrultusunda, geçmişimize Nâfi gözüyle bakmak için bir perde aralayacaktır.Sonuç olarak yaptığımız bu çalışmayla Eski Türk Edebiyatının önemli şahsiyetlerinden biri olan Nâfi'nin edebi kişiliğini ve eserini edebiyat dünyasına kazandırmış olduk.

This study consists of the life of Nafi - one of the 19th century Turkish literature writers ? his art, the transcript of his collected poems and its analysis. Nafi has colored our literature through his own peculiar style and his different aspect of comprehension of the world.The study about Nafi?s collected poems will help us to look back from the Nafie? s point of view in accordance with the words he used, his style and the use of literary arts.In conclusion, with this study, we have brought the literary personality and work of Nafie who is one of the most important poets of the Old Turkish Literature
Nâfi Divâni, the transcripted text, the analysis
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı