BETON ASFALT KAPLAMALARIN FARKLI SICAKLIKLARDA ELASTİSİTE MODÜLÜNÜN İNCELENMESİ - SAYIN, ERKUT (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi BETON ASFALT KAPLAMALARIN FARKLI SICAKLIKLARDA ELASTİSİTE MODÜLÜNÜN İNCELENMESİ Erkut SAYIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2003, Sayfa:39 Bu çalışmada, asfalt betonunun farklı sıcaklıklardaki (-10*C, 0°C, 10°C, 20°C, 30°C, 40°C) elastisite modülü araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan numuneler üzerinde Marshall, basınç dayanımı ve eğilmede çekme dayanımı deneyleri yapılmıştır. Basınç dayanımı ve eğilmede çekme dayanımı deneylerinden önce numuneler farklı sıcaklıklarda 24 saat bekletilmiştir. Karışımın rijitliğine etki eden parametreler, karışım içindeki agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitüm rijitliğidir. Karışımın rij itliği agreganının hacimsel konsantrasyonu ve bitümün rijitliğinin artmasına bağlı olarak artmıştır. Anahtar Kelimeler: Asfalt betonu, Elastisite modülü, Rijitlik, Bitüm VIII
Investigated the elasticity modulus of asphalt concrete in different temperatures
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering