Trizomi 9p: Olgu sunumu - Özkınay, Ferda; Cogulu, Ozgur; Gündüz, Cumhur; Akın, Haluk; Özkınay, Cihangir (My University, 1999)
Konuşma bozukluğu ve motor mental retardasyon nedeniyle başvuran 4 yaşında bir erkek olguda tipik fasiyal dismorfizm, kifoz, kriptorşidizm, 5.parmağında hipoplazi ve klinodaktili gibi bulgularla trizomi 9 düşünülmüştür. Karyotipik inceleme ve bunun sonrasında yapılan fluorosan in situ hibridizasyon (FISH) sonucu 9 numaralı kromozomun kısa kolunun trizomisi gösterilmiştir.
Keywords: Zeka geriliği; Anomaliler; çoklu; Çocuk; okul öncesi; Sendrom; Trizomi; Kromozomlar; insan; çift 9; Psikomotor bozukluklar; Konuşma bozuklukları