TİTREŞİMSEL OLARAK UYARLANMIŞ BİR MOLEKÜL İLE ATOMUN ETKİLEŞMESİNİN CORİOLİS BAĞLAŞIM (CORİOLİS COUPLİNG-CC) METODUYLA ARAŞTIRILMASI: ND+H REAKSİYONU - ERİNCİ, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2018)
Coriolis coupling (CC) hesaplamaları dikkate alan Zamana bağlı dalga paketi kuantum metodu doğru bir potansiyel enerji yüzeyine dayanan ND+H ( ve ) reaksiyonun dinamiklerini araştırmak için kullanılmıştır. Coriolois Coupling (CC) ve Centrifugal Sudden (CS) sonuçlarının Reaksiyon tesir kesitleri ve Hız sabitleri karşılaştırıldığında, belirgin CC etkileri, başlık reaksiyonlarının hem değişim hem de depletion kanalları için belirgindir. Hesaplamalar, CC etkilerinin ND+H ( ve ) reaksiyonunda önemli bir rol oynadığını göstermektedir.

The time-dependent wave packet quantum method taking into account the Coriolis coupling (CC) has been employed to investigate the dynamics of ND+H ( and ) reactions based on an accurate potential energy surface. When the Reaction Cross sections and Rate constants of Coriolois Coupling (CC) and Centrifugal Sudden (CS) results was compared, the pronounced CC effects have been revealed for both exchange and depletion channels of the title reactions. The calculations demonstrate that CC effects play an important role in the ND+H ( and ) reaction
The investigation with coriolis coupling method of interaction of atom with vibrationally a excited molecule: ND+H reaction
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği