ARAP DiLiNDE MASTAR VE ÖNEMi - Kırkız, Mustafa (Fırat University, 2010)
Arapçada prensipte türemiş kelimelerin kök.ilnü teşkil eden mastarın, kendine has bazı hususiyederi vardır. Bu nedenle Arapçanın mastar yapısı, dilbilimcilerin dikkatini çekmiş ve üzerinde bir takım ihtilaflar ortaya çıkmıştır. Ona ait bazı vezinlerin sema! (Arap lardan duymaya bağlı olması) diğer bir kısmının da kendisinden iştikak kuralları çerçevesinde ortaya çıkması bu ilitilatların temelini teşkil etmiştir. Arapçada mastarın sarf ilmine göre iştikakını ele alırken, gramerde arnil ve mamul bakımından ve belağarta ise cümle içerisindeki edebi inceliğini konu edinmiştir.
lnfinitive and its lmportance in Arabic
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları